Nyöppnat

The Italian Cousins öppnar sin största restaurang hittills

Publicerad 25 aug 2023 (ändrad 7 okt)
the italian cousins sergelgatan ny restaurang
The Italian Cousins öppnar sin femte, och största, restaurang i Stockholm. På närmare 450 kvadratmeter, ett stenkast från Sergels torg, kommer de att servera frukost, lunch och middag från tidig morgon till sen kväll.
Är du sugen på en cheeseburgare får du gå någon annanstans! Från och med 7 september är det The Italian Cousins, Davide Disisto och Enrico Artoni, som tar över McDonald's tidigare lokaler på Sergelgatan 2. En sju meter lång bardisk innanför entrén blir en plats för aperitivo och härligt häng och på menyn finns deras populära pizzor, olika sorters pasta, utvalda naturviner både på flaska och tapp, hantverksöl och italienska cocktails.
"Om ni inte gillar det här så gillar ni inte oss", säger grundaren Davide Disisto under en presslunch, och precis så är det. Det som finns på tallriken och i inredningen är inspirerat av de italienska kusinerna själva och deras hemstad i Italien. Allt från cappelletti, små tortellini i buljong, till stolarna som gästerna sitter på kommer från hemtrakterna Emilia Romagna i norra Italien. Regionen är berömd för sina högkvalitativa råvaror som parmaskinka, parmesanost, Lambrusco och balsamvinäger.
Davide Disisto och Enrico Artoni the italian cousins
The Italian Cousins, Enrico Artoni och Davide Disisto.
– Vår ambition har varit att skapa en plats med en avslappnad atmosfär för alla tillfällen och tider på dygnet och bjuda på en autentisk italiensk mat- och dryckesupplevelse. Vi kommer också att ha återkommande livespelningar och dj:s, säger Davide Disisto.
The Italian Cousins på Sergelgatan 2 öppnar 7 september. Förutom restaurangen på Hornsgatan 68 där det går att boka bord, finns deras obokningsbara "pizza squares" på Kungsgatan 2, Kungsgatan 68 och Odengatan 78.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 25 aug 2023 (ändrad 7 okt)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in