Krognytt

Restaurant Ergo introducerar trerätterslunch

Publicerad 26 mar
ergo restaurang lunch artillerigatan
Restaurant Ergo på Östermalm erbjuder nu en ny lyxig lunchupplevelse. Med siktet inställt mot stjärnstatus lanserar de trerätterslunch baserad på de bästa råvarorna i säsong.
Restaurant Ergo öppnade sommaren 2024 i Gastrologiks tidigare lokaler på Artillerigatan med ambitionen att erbjuda en sofistikerad, elegant, men ändå avslappnad fine dining-upplevelse.
Ergo drivs av ett internationellt köksteam under ledning av Petter Johansson, som har en bakgrund från några av världens mest exklusiva trestjärniga restauranger, bland annat Gordon Ramsay i London, Per Se i New York och Zén i Singapore.
Hemvändarna Petter Johansson och Sanna Risberg driver nu Restaurant Ergo efter flera år på stjärnkrogar utomlands.
Sanna Risberg, tidigare Frantzén och systerkrogen Zén, är ansvarig över matsalen:

– Våra luncher är en kompaktare upplevelse och ett lite lyxigare avbrott i vardagen. Perfekt om man ska fira något, för en affärslunch eller när man vill unna sig något extra.

Ergos trerätterslunch serveras torsdag till lördag och består av en meny med valbar varmrätt inklusive tre kanapéer. Även kvällstid har gästen chans att vara med och styra efter tycke och smak. Middagsmenyn består av fem serveringar med möjlighet att välja mellan två olika rätter vid varje servering. En modern tolkning av fine dining där gästerna skapar sin egen personliga upplevelse.

– Vi vill kunna tillgodose gästen och ge valmöjligheter. Att man får äta något man är sugen på, säger Sanna.
Ergo
Artillerigatan 14
Stockholm
Ergo
Boka Restaurant Ergo här.

Lunch: Torsdag till lördag, 12.00–15.00. Trerättersmeny inklusive tre kanapéer med valbar varmrätt, oftast en med fisk och en med kött. Pris 995 kronor.

Middag:
Onsdag till lördag, 18.00–24.00. Säsongsmeny med fem serveringar och val mellan två rätter vid varje servering. Pris 2 100 kronor.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 26 mar
Låt oss guida dig till ditt nästa restaurangbesök!
Anmäl dig till BokaBords nyhetsbrev och få restaurangtips, krognytt och guider direkt i din inbox.
Skicka in