Krognytt

Pontus Frithiof har öppnat Fabriken i Nacka Strand

Publicerad igår
fabriken nacka strand ny restaurang
Fabriken by Pontus Frithiof öppnade i slutet av januari i Nacka Strand – en restaurang och mötesplats inspirerad av de historiska fabrikslokalernas industriella charm. Menyn flörtar med den amerikanska västkusten och hit kan du gå från tidig frukost till sen lunch. Framöver väntar även after work och middagsservering. På Fabriken finns ett eget bageri, restaurang, orangeri och deli, och de erbjuder även catering.
Fabriken by Pontus Frithiof erbjuder något för alla smaker – och alla tider på dagen. Menyerna är indelade under bageri, deli och lunch. Bageriet erbjuder frukost och bakverk och Delin erbjuder färdiglagade matlådor, sallader, helgkassar och charkuterier att köpa med sig. Under lunchen serveras rätter med fokus på säsongens råvaror tillsammans med vegetariska rätter på grönsaksbordet och nybakat bröd från bageriet. Lunchen serveras i restaurangdelen eller i orangeriet. Under lunchen erbjuds ett dynamiskt pris beroende på tid för besöket; Early bird för 129kr kl 10.30-11.30. Lunchtid för 154 kr kl 11.30-13.00 och Late bird för 129 kr kl 13.00-14.30.
Under sommaren öppnar uteserveringen för grillkvällar, after work och större fester. För större sällskap finns också ett chambre séparée för 12 personer, samt catering.
Inredning av Whyte Lilja på Fabriken i Nacka Strand. Foto: Isabelle Wallin
Inredningsarkitekterna på Whyte Lilja har bevarat det industriella i de gamla fabrikslokalerna och kombinerat det med materialmöten, organiska former och specialdesignad formgivning.
– Det känns fantastiskt att äntligen få öppna dörrarna till vår nya restaurang och mötesplats. Tillsammans med Whyte Lilja har vi skapat en miljö som speglar vår vision om ett dynamiskt, öppet och levande ställe, där alla kan hitta något gott. Vi ser fram emot att vara en del av Nacka Strands utveckling och erbjuda en plats för sammankomster, allt från affärsmöten till festliga tillställningar – eller kanske bara en god lunch, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group, i ett pressmeddelande.
Fabriken ligger på Cylindervägen 11 i Nacka Strand och har öppet måndag – söndag; Bageriet kl 07.00-17.00, Restaurangen (lunch) kl 11.00-14.00 och Delibutiken kl 11.00-14.00.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad igår
Låt oss guida dig till ditt nästa restaurangbesök!
Anmäl dig till BokaBords nyhetsbrev och få restaurangtips, krognytt och guider direkt i din inbox.
Skicka in