Krognytt
Ping öppnar pop-up på Brännerian på Södermalm

Med start den 1 mars inleder det thailändska matkonceptet Ping en tio veckor lång pop up på Södermalmsdestilleriet Stockholms Bränneris cocktailbar Brännerian. Efter över ett år i Lill-Lådans lokaler är duon Las Lunla och Eliot Banks alltså tillbaka på Södermalm.
Duon Las Lunla och Eliot Banks som står bakom Ping började under pandemin laga autentisk thailändsk mat för take-away ur sitt kök på Södermalm. Parets mat och moderna koncept spred sig och har gästat restaurangkök som Lådan och Tong.
– Vi är så glada över att vara tillbaka "hemma" på Södermalm och jobba med de fantastiska människorna på Stockholms Bränneri. Vi har satt ihop en meny inspirerad av 'gap glaem'-mat - thailändsk mat att äta just tillsammans med drinkar, säger Eliot Banks från Ping, i ett pressmeddelande.

De två verksamheterna har redan samarbetat på ett tidigare pop-up evenemang, men nu fördjupas alltså samarbetet. Ping kommer att servera smårätter med autentiska thailändska smaker och Brännerian kommer att servera dryck som speglar både smaker och råvaror från matmenyn.
– Deras smakvärld kommer utmana oss med råvaror för att skapa cocktails av, vilket känns uppfriskande, säger Anna Wikner, medgrundare av Stockholms Bränneri, i ett pressmeddelande.
Ping gästar Brännerian från den 1 mars och 10 veckor framöver. Brännerian håller då öppet onsdag - lördag varje vecka.

Folkkungagatan 136
Stockholm

Fler artiklar

Oliver Ingrosso öppnar Ollis Deli i Humlegården

Upptäck: Prospero – fine dining för folket

Upptäck Södertobak – familjär kvarterskrog med smakrika smårätter

Nu öppnar Stockholm 1897 – Sandhäxans systerkrog på Djurgården

Gabagool öppnar i Östermalms Saluhall – systerkrog till Beirut Café

Upptäck: Nabo Hornsgatan – mackor, middag och en livlig bar

Botánico och Magic Flamingo får en systerkrog

Italienska Basta öppnar vid Lilla Torg i Malmö

Riche Lilla Baren bjuder in till “Stick & drick”