Krognytt
Ping öppnar pop-up på Brännerian på Södermalm

Med start den 1 mars inleder det thailändska matkonceptet Ping en tio veckor lång pop up på Södermalmsdestilleriet Stockholms Bränneris cocktailbar Brännerian. Efter över ett år i Lill-Lådans lokaler är duon Las Lunla och Eliot Banks alltså tillbaka på Södermalm.
Duon Las Lunla och Eliot Banks som står bakom Ping började under pandemin laga autentisk thailändsk mat för take-away ur sitt kök på Södermalm. Parets mat och moderna koncept spred sig och har gästat restaurangkök som Lådan och Tong.
– Vi är så glada över att vara tillbaka "hemma" på Södermalm och jobba med de fantastiska människorna på Stockholms Bränneri. Vi har satt ihop en meny inspirerad av 'gap glaem'-mat - thailändsk mat att äta just tillsammans med drinkar, säger Eliot Banks från Ping, i ett pressmeddelande.

De två verksamheterna har redan samarbetat på ett tidigare pop-up evenemang, men nu fördjupas alltså samarbetet. Ping kommer att servera smårätter med autentiska thailändska smaker och Brännerian kommer att servera dryck som speglar både smaker och råvaror från matmenyn.
– Deras smakvärld kommer utmana oss med råvaror för att skapa cocktails av, vilket känns uppfriskande, säger Anna Wikner, medgrundare av Stockholms Bränneri, i ett pressmeddelande.
Ping gästar Brännerian från den 1 mars och 10 veckor framöver. Brännerian håller då öppet onsdag - lördag varje vecka.

Folkkungagatan 136
Stockholm

Fler artiklar

Medelhavsbrasseriet Juno öppnar på Kungsholmen

Restaurant Ergo introducerar trerätterslunch

Gänget bakom Barbro öppnar bistro på nya Maxim

Misshumasshu tar över hela Birger Jarlspassagen

Ateljens Pizza öppnar systerkrog i Haga Norra

Florentine bjuder in till gästspel med pizzamästaren Raffaele Bonetta

Nu finns erbjudanden på BokaBord!

Pontus Frithiof öppnar restaurang i New York

Stureplansgruppen öppnar två restauranger och en vinbar