Krognytt

Ping öppnar pop-up på Brännerian på Södermalm

Publicerad 17 feb
södermalm_restaurang_ping_brännerian2
Med start den 1 mars inleder det thailändska matkonceptet Ping en tio veckor lång pop up på Södermalmsdestilleriet Stockholms Bränneris cocktailbar Brännerian. Efter över ett år i Lill-Lådans lokaler är duon Las Lunla och Eliot Banks alltså tillbaka på Södermalm.
Duon Las Lunla och Eliot Banks som står bakom Ping började under pandemin laga autentisk thailändsk mat för take-away ur sitt kök på Södermalm. Parets mat och moderna koncept spred sig och har gästat restaurangkök som Lådan och Tong.
– Vi är så glada över att vara tillbaka "hemma" på Södermalm och jobba med de fantastiska människorna på Stockholms Bränneri. Vi har satt ihop en meny inspirerad av 'gap glaem'-mat - thailändsk mat att äta just tillsammans med drinkar, säger Eliot Banks från Ping, i ett pressmeddelande.
Brännerian är Stockholms Bränneris cocktailbar som ligger på Folkungagatan 136. Foto: Press
De två verksamheterna har redan samarbetat på ett tidigare pop-up evenemang, men nu fördjupas alltså samarbetet. Ping kommer att servera smårätter med autentiska thailändska smaker och Brännerian kommer att servera dryck som speglar både smaker och råvaror från matmenyn.
– Deras smakvärld kommer utmana oss med råvaror för att skapa cocktails av, vilket känns uppfriskande, säger Anna Wikner, medgrundare av Stockholms Bränneri, i ett pressmeddelande.
Ping gästar Brännerian från den 1 mars och 10 veckor framöver. Brännerian håller då öppet onsdag - lördag varje vecka.
Brännerian
Folkkungagatan 136
Stockholm
Brännerian
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 17 feb
Låt oss guida dig till ditt nästa restaurangbesök!
Anmäl dig till BokaBords nyhetsbrev och få restaurangtips, krognytt och guider direkt i din inbox.
Skicka in