Krognytt
Nobelmiddagen 2024 – Jessie Sommarström står för menyn

Nu står det klart vilka som leder köket under årets Nobelbankett. Stjärnkocken Jessie Sommarström tar ansvaret för den prestigefyllda middagen, medan prisbelönta Frida Bäcke står för desserterna. Foto: © Nobel Prize Outreach/Dan Lepp.
Den 10 december, när kungligheter och Nobelpristagare intar sina platser i Blå Hallen, blir det svenska råvaror i fokus. Jessie Sommarström lyfter vikten av hållbara matval och trots att menyn hålls hemlig in i det sista, avslöjades en oväntad detalj – fullkornsgröt kommer att serveras. Även Frida Bäcke kommer lyfta svenska råvaror och avslöjade att en av hennes ingredienser i desserterna kommer att vara svenska äpplen.
Exakt vad som kommer att serveras under Nobelmiddagen får vi inte veta förrän gästerna har satt sig till bords i Blå Hallen, kl 19 den 10 december.
Jessie Sommarström utsågs till Årets kock 2022 och har deltagit i både ”Kockarnas kamp” och ”Kockarnas kock”. Frida Bäcke driver Socker Sucker, har jobbat som Head Pastry Chef för Frantzén och Aira, samt har utsetts till ”Konditorernas konditor" två år i rad. Årets sommelier är Ulrika Karlsson, vinexpert på Godare, som för femte året i rad är gastronomisk rådgivare för Nobel med speciellt fokus på dryckerna.
Anrika restauranger
Kanske inte riktigt en Nobelmiddag, men minst lika vackra lokaler och god mat.
Fler artiklar

Oliver Ingrosso öppnar Ollis Deli i Humlegården

Upptäck: Prospero – fine dining för folket

Upptäck Södertobak – familjär kvarterskrog med smakrika smårätter

Nu öppnar Stockholm 1897 – Sandhäxans systerkrog på Djurgården

Gabagool öppnar i Östermalms Saluhall – systerkrog till Beirut Café

Upptäck: Nabo Hornsgatan – mackor, middag och en livlig bar

Botánico och Magic Flamingo får en systerkrog

Italienska Basta öppnar vid Lilla Torg i Malmö

Riche Lilla Baren bjuder in till “Stick & drick”