Intervju

Fullt ös hos nykomlingen Lennart & Bror Fisk

Publicerad 5 jun 2023 (ändrad 7 okt)
lennart bror fisk matsalen
Etablerade kötthandlaren Lennart & Bror har blivit lika bra på fisk. Deras nya systerkrog några kvarter ifrån öppnade i januari och i förra veckan belönades de med en femma i SvD Krogguiden.
På Tegnérgatan 9 finns sedan början på året en välsorterad fiskdisk och några bord att slå sig ner vid för skaldjur, färsk fisk med pommes, lobster rolls och andra smarriga mackor. Vi har pratat med krögare och delägare Johan:
Hur har de första månaderna varit?
– Fullt ös redan från början men absolut ännu mer nu efter recensionen i SvD. Vi märkte det redan några timmar efter att tidningen hade kommit ut på morgonen.
Berätta om konceptet hos Lennart & Bror Fisk?
– Vi ville att folk skulle känna igen sig så konceptet är egentligen samma som från köttbutiken. Den röda tråden är amerikanskt men vi har bytt ut köttet mot fisken.
Vad får man inte missa under ett besök hos er?
– Jag säger den grillade fisken så slipper jag välja något. En fisk som byts ut, grönsallad och pommes. Så ändrar vi såsen beroende på vilken fisk det är. 
Restaurangerna ligger ganska nära varandra, upplever du någon skillnad?
– Där borta är det mest grabbar, här är det en stor mix med olika gäster. Det är också dubbelt så stort och det är mer att göra.
Den grillade fisken byts beroende på säsong och tillgång. Se hela menyn här.
lennart bror fisk tegnergatan rasmus johan fritjof
Fritjof, Johan och Rasmus. "Lennart och Bror" är Rasmus och Fritjofs mellannamn. De är gymnasiekompisar från början och startade Lennart & Bror för snart tio år sedan.
Vad händer hos er i sommar?
– Vi kommer ha öppet hela sommaren på kvällarna tisdagar till lördagar från 15, men vi stänger luncherna.
Vad har varit den största utmaningen hittills?
– Just nu är det att klara av alla gäster som kommer. Innan öppningen trodde vi att den stora utmaningen skulle vara att fisk är mycket känsligare än kött. Alla vill ha den bästa biten och kött går att frysa in. Vi trodde väl att i slutet av dagen så skulle vi stå med massa ändbitar, men så har det inte blivit.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 5 jun 2023 (ändrad 7 okt)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in