Krognytt

Daniel Höglander blir Operakällarens nya gastronomiska ledare

Publicerad 12 aug (ändrad 7 okt)
daniel höglander operakällaren
Den prestigefyllda Operakällaren i Stockholm öppnade redan 1787 och under Tore Wretmans ledning från 1955 blev restaurangen en känd gastronomisk institution både i Sverige och internationellt. Nu står det klart att stjärnkrögaren Daniel Höglander, som bland annat grundat Aloë, tar över som exekutiv kökschef och gastronomisk ledare.
Daniel Höglander är en av Sveriges främsta kockar och krögare och har bland annat grundat Aloë, som har två stjärnor i Guide Michelin. Emanuel Tärnqvist, även han med bakgrund från bland annat Aloë, kommer att axla rollen som Operakällarens kökschef.
– Det är med stor vördnad och stolthet jag har tagit mig an uppgiften att föra Operakällaren in i 2020-talet. Under Tore Wretmans ledning stod Operakällaren för framåtblickande och pionjärskap inom värdskap och restaurangkonst. Operakällaren är en institution, men långt ifrån ett museum. Vi ser tillbaka – för att kunna blicka framåt och ge hela upplevelsen en modernare och mer inkluderande touch, säger Daniel Höglander i ett pressmeddelande.
– Vi är mycket glada över att få välkomna Daniel Höglander och Emanuel Tärnqvist till Operakällaren. För oss är det viktigt att bevara restaurangens tradition och kvalitet, samtidigt som vi ständigt strävar efter utveckling och förbättring. Vi kunde inte ha funnit bättre gastronomiska ledare än Daniel och Emanuel, säger Oscar Durling, VD Operakällaren, i ett pressmeddelande.
I samband med nyöppningen kommer Verandan att göras mer tillgänglig då en helt ny cocktailbar öppnar där. Cocktailbaren kommer att ha en klassisk stil, men med en atmosfär fylld av värme, genuint värdskap och personlighet.
Operakällaren nyöppnar den 23 augusti 2024.
Operakällaren
Karl XII:s Torg
Stockholm
Operakällaren
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 12 aug (ändrad 7 okt)

Fler restauranger i Stockholm city

Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in