Krognytt

Årets Kock pop-up på Nobis

Publicerad 18 okt 2023
Årets Kock pop up Bino Nobis
Under den 2-29 oktober går Nobis Hospitality Group och Årets Kock samman för ett samarbete i form av en pop-up restaurang i Nobis Hotel Stockholms Bistro Nobis, även kallad Bino. Som gäst får man en unik kulinarisk upplevelse med maträtter speciellt framtagna av finalisterna i Årets Kock, SM i professionell matlagning, som dessutom har jubileum och firar 40 år i år.
Årets Kock är mer än bara SM i professionell matlagning. Årets Kock arbetar tillsammans med tidigare vinnare och övriga samarbetspartners för att leda den svenska gastronomin in i framtiden och skapa utrymme och förutsättningar för de professionella kockarnas passion. Det gör Årets Kock genom att bryta ny mark och utforska trender som vidareutvecklar branschen. Årets Kock vill skapa en matkultur som utvecklar och utmanar förväntningar och baseras på ett hållbarhetstänk för både bransch och planet.
Årets Kock finalister 2023
Finalisterna i Årets Kock 2023.

Årets pop-up rätter:

Desirée Jaks
Svamp arrancine med fänkålsfrön & chili, serveras med majonnäs gjord på karljohanssvamp
Oskar Persson
Burrata med nätmelon, spritärtor, fänkålspollen, espelettepeppar, läsö flingsalt, lime, mynta & basilika
Markus Pettersson
Lättrimmad hälleflundra med picklad och isad rabarber, vinägrett på rabarber juice, dashi, dillolja och hjärtsallad
Louise Johansson
Ravioli med havgus 12 månader, kantareller, kantarellskum och frissesallad med vinäger minus 8
Marcus Bremdal
Ugnsbakad rödtungafilé med champagnesås, räkor, eldad grön sparris, belaverde, spritärter samt örtslungad kokt färskpotatis
Christian Siberg
Pocherad piggvar fylld med musslor och dill, serveras med sparris, broccoli, skaldjursbisque och gul curry
Nobis Hotel Stockholm ligger på Norrmalmstorg 2-4 och Bistro Nobis, Bino, har öppet mån-fre kl 11.30-23.00, samt lör-sön kl 12.00-23.00.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 18 okt 2023
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in