Krognytt

Nya Himlen satsar på svensk husman på hög höjd

Publicerad igår
Foto Anja Callius_himlen_lunch
Skybaren Restaurang Himlen har legat högst upp i Skrapan på Södermalm sedan 2007. Nya Himlen hade premiär redan i november 2024, i uppgraderade lokaler och med husmanslunch på menyn. Nu håller de öppet för lunch, middag och till sen kväll i skybar, cocktailbar, matsal, chambre séparée och festvåning.
Nya Restaurang Himlen har öppnat på Södermalm och fokus ligger på det klassiska svenska köket. På menyn står både husmanskost och svensk finmat. I Skybaren, på våning 26, serveras husmansluncher måndag till lördag och under kvällarna är det klassisk svensk mat med moderna inslag som gäller. I Matsalen, på våning 25, serveras svenska rätter i fine-casual-dining-stil på fredagar och lördagar. Matsalen kan även bokas som chambre séparée och festvåning.
Nu serveras husmanslunch på Restaurang Himlen. Foto: Isabelle Wallin
– Vi har alltid vurmat för svensk matkultur, men nu satsar vi fullt ut, säger Nils Sunnercrantz, kökschef på Restaurang Himlen, i ett pressmeddelande.
Trots det geografiska läget och den höga höjden satsar Himlen på att hålla schyssta priser och en avslappnad stämning.
– Ambitionen är att vara Söders skybar. Att vara ett äkta och avslappnat alternativ för alla Söder-älskare. Man ska kunna slinka in här när det passar oavsett tid. Som en lokal söderkrog, fast på hög höjd, säger Niklas Ahlbom, krögare på Restaurang Himlen, i ett pressmeddelande.
Maria Kull har skapat konsten på Restaurang Himlen. Foto: Anja Callius/Pressbild.
Den nya skybaren är även uppgraderad när det gäller inredning. Interiören på Himlen har förnyats tre gånger sedan öppning 2007 och samtliga uppgraderingar har skapats av Simon Scheiwiller från Gatun Arkitekter. Känslan är nu varmare, mjukare och mer avslappnad än tidigare. Skrapans klassiska 50-talshistoria kan anas i detaljer och på väggarna syns originalverk av Stockholmskonstnären Maria Krull.
Restaurang Himlen
Götgatan 78
Stockholm
Restaurang Himlen
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad igår
Låt oss guida dig till ditt nästa restaurangbesök!
Anmäl dig till BokaBords nyhetsbrev och få restaurangtips, krognytt och guider direkt i din inbox.
Skicka in