Krognytt
Häktet nyöppnar – med stimmig känsla och trerätters
Söderfavoriten Häktet, där god stämning alltid står högst på menyn, har fått nya ägare. Visionen är att skapa en röd tråd där restaurangen och klubben samspelar.
Efter tolv år i samma regi tar nu krögarduon Anton Lindeborg och Joel Eriksson över Häktet. Tillsammans driver de sedan innan den franska bistron Napolyon på Östermalm och den fransk-asiatiska restaurangen Forma på Södermalm. På nya Häktet kommer köket och restaurangdelens atmosfär stå i fokus. Och tidigare stammisar behöver inte vara oroliga, de vill bevara den stimmiga känslan och fortsätta lyfta nöje och kultur – allt det som gjort Häktet till den institution det är idag.
Häktet kallar sig nu för en nordisk bistro med en mera kreativ meny som vågar gå utanför det klassiska. Bakom spisarna finns kökschef Karin Nordin och tydligt fokus kommer ligga på trerätters istället för den tidigare trenden med mellanrätter.
Fler artiklar och guider
Köttrestaurang i Göteborg – krogar för köttfantaster
Helgtips i Stockholm
Prisvärda restauranger i Stockholm
Romantiska restauranger i Göteborg
Romantiska restauranger Malmö
Årets Nobelmeny – detta serverades på Nobelfesten 2024
Wedholms Fisk firar 40 år – med inledande gästspel av Johan Jureskog
Stockholmskrogarna som har öppet i jul
Nobelmiddagen 2024 – Jessie Sommarström står för menyn