
Guide
Stockholmstips just nu
Stockholms hetaste restauranger – budget, mellan och lyx
På listan med Stockholms hetaste restauranger just nu trängs prisade nykomlingar, trendiga hak och riktiga klassiker. Om du ska ut och äta i Stockholm och både vill bli nöjd och överraskad är det här restaurangerna att boka.
Stockholms hetaste restauranger just nu – budget:
Mat behöver inte kosta mycket för att smaka riktigt gott, här är tre exempel på bra krogar med överkomliga priser.
Bitza
I Hornstull hittar du en liten bit av Palestina - Bitza serverar palestinsk mat med en twist, i en avslappnad atmosfär. Här möts tradition med nutid och familj och vänner samlas kring bordet och delar på smakrika rätter.
Pom Friterie
Mitt i stan ligger denna unika restaurang som serverar handskurna pommes frites Holland-style. Här kan du få en skål pommes med toppings för 149 kronor. Du väljer själv om du vill köpa till sides eller ta en glass på maten. Dessutom kan Pom Friterie numera titulera sig världsmästare i pommes frites efter att VM i pommes frites gick av stapeln i Frankrike i september 2024.
Lennart & Bror Fisk
Kötthandlarna Lennart & Bror har också koll på sin fisk. På Tegnergatan 9 finns en välsorterad fiskdisk och några bord att slå sig ner vid för laxbagels, tuna melts och annat smarrigt för runt 200-lappen.
Kapibara Södermalm
I en intim lokal på Hökens gata serverar Kapibara sin smakrika ramen, men även andra japanska rätter som friterad kyckling, gyoza och biff sashimi. En ramen ligger runt 180 kronor, medan smårätterna ligger runt 100-lappen. Längst in finns en cocktailbar som på fredagar brukar gästas av olika DJ:s.
Bar Central
Bar Central serverar centraleuropeisk mat med en meny av rätter från bland annat Tyskland, Ungern, Polen, Tjeckoslovakien och Österrike. Här finns både mindre rätter och större rätter att välja bland och prisspannet håller sig mellan ca 60-300 kronor.
Stockholms hetaste restauranger just nu – mellan:
Här är restaurangerna du besöker mitt i veckan för att dela på några mellanrätter men som också bokas när något ska firas. De här restaurangernas menyer och lokaler håller måttet oavsett tillfälle.
Bacchanale
Främmat och Punk Royales systerkrog på Söder serverar rustika rätter med sydeuropeiska smaker blandat med svenska ingredienser. Miljön är stimmig och vinet tempererat.
Washoku TOMO
Hemlig finsushi på Södermalm. På Timmermansgatan gömmer sig en liten lokal där det serveras sushi enligt den japanska kaiseki-traditionen. Perfekt ris, otrolig fisk och en fantastisk matupplevelse. Washoku TOMO är hyllad och omskriven sedan öppningen – nu även rekommenderad av Guide Michelin.
Lilla Ego
Lilla Ego är prisad och rosad. I en enkel lokal skapas trivsel och stor smakglädje till rimligt pris. Fullträff är ordet som bäst beskriver Lilla ego. Bakom Lilla Ego står stjärnkrögarna Daniel Räms och Tom Sjöstedt som lyckats hålla i hajpen och den höga kvalitén i flera år.
Restaurang AG
En av Sveriges bästa köttrestauranger med en meny som varierar beroende på säsong. Bakom AG står krogprofilerna Johan Jureskog (känd från bl a Kockarnas Kamp och Världens bästa burgare) och Klas Ljungqvist. Duon driver även Rolfs Kök och Rolfs Hav.
Kanon
Krögarduon bakom Måsen och A bowl & plates driver nu Kanon i Borascos tidigare lokaler på Tjärhovsplan. Kanon är en livfull mötesplats där kolgrillat och smaker från Mellanöstern, Sydamerika och Medelhavet står i fokus. Kanon betyder just "grill" på arabiska och maten som serveras får gärna ätas med bröd som bestick.
Stockholms hetaste restauranger just nu – lyx:
De här restaurangerna visar att mat kan vara så mycket mer än just mat. Här är atmosfären, servicen och maten i absoluta toppklass. Ett restaurangbesök att minnas.
Frantzén
Stjärnkrögaren Björn Frantzén har både infriat de skyhöga förväntningarna och lyckats med det som ingen annan svensk restaurang tidigare gjort, att erhålla tre stjärnor i Guide Michelin. Och detta på rekordkort tid. Väl på plats är det en helhetsupplevelse för alla sinnen från första sekunden. Mottagandet, maten, servicen, inramningen – you name it.
Celeste
Celeste är en modern cocktailbar och restaurang på Södermalm, och systerkrog till Etoile. Här serveras kreativa rätter med utsikt över Södermalms takåsar. De fick sin första stjärna i Guide Michelin 2024.
Dashi
Harry Jordås och Nathan Turley driver Dashi som fokuserar på smaker och traditioner från den japanska matkulturen och livsstilen. De fick sin första stjärna i Guide Michelin nu under 2024. På Dashi är stämningen är livfull och det är en unik och noga avvägd upplevelse.
Aira
Aira är Tommy Myllymäkis tvåstjärniga restaurang på Biskopsudden. Naturen och havet precis utanför restaurangen genomsyrar alla aspekter av AIRA, från maten och drycken till den unika arkitekturen på plats. Den gastronomiska upplevelsen på AIRA följer säsongerna och är inriktad på nordiska huvudråvaror och tekniker, men med smaksättningar från hela världen.
Seafood Gastro
Seafood Gastro är Mathias Dahlgrens exklusiva seafoodrestaurang på Grand Hôtel. Menyn här består inte bara av de klassiska skaldjuren, utan utforskar även havsnära smaker i stort. Seafood Gastro fick sin första stjärna i Guide Michelin i maj 2024.
Läs mer: Romantiska restauranger i Stockholm
Cocktailbarer
Här kan du dricka stans bästa cocktails.
Fler guider

Guide till uteserveringar i Stockholm

Restauranger med påskbuffé och påskmeny i Göteborg

Restauranger med påskbuffé och påskmeny i Stockholm

Restauranger med påskbuffé och påskmeny i Malmö

Påskkassar fyllda med trerätters, påskbuffé och delikatesser

Stockholms bästa våfflor på restaurang

Nu finns erbjudanden på BokaBord!

Uteserveringar på Kungsholmen

Glutenfria restauranger och caféer i Stockholm