Guide
Fisk & skaldjur i Göteborg
5 tips på fiskrestauranger i Göteborg
Ju kallare hav desto bättre kvalitét på fisk och skaldjur. Det är en gammal sanning, som de flesta marina matkännare skriver under på. Det innebär att det är nu på hösten som är den bästa tiden att satsa på ett besök på en riktigt bra fisk- eller skaldjursrestaurang. Eftersom Göteborg med sin närhet till havet utgör hjärtat i Sveriges fiskvärld har vi plockat fram våra bästa fiskrestauranger i staden. Håll till godo!
Guide till fiskrestauranger i Göteborg
Hit går du för perfekt tillagad fisk, skaldjursplatå eller moules frites.
Fiskekrogen
Pinfärska skaldjur och härliga fiskrätter. På Fiskekrogen hittar du alltid det bästa från havet blandat med klassisk matlagning. Det serveras även en populär och uppskattad skaldjursbuffé
SK Mat & Människor
Hos SK Mat & Människor är råvarorna i första hand från närområdet och tillagas framför ögonen på gästerna i restaurangens öppna kök. "SK" står för Stefan Karlsson, med utmärkelser som bland annat Årets Kock och Årets krögare i Sverige, och restaurangen har en stjärna i Guide Michelin sedan 2015.
Project
Ur idén att skapa en restaurang som var mer än riktig bra mat föddes Project 2016, en avslappnad fine dining-restaurang. Här får gästerna en plats där de alltid känner sig hemma, får lyxig men prisvärd mat, och där de blir vänligt behandlade av kunnig personal
Wagners Bistro
Stjärnkocken Ulf Wagner sammanfattar ett långt liv inom restaurangbranschen i sin bistro på Trädgårdsgatan. Här njuter du av klassiska rätter tillagade med stor kärlek och precision, och viner som binder ihop de godaste smakerna i en avslappnad och trivsam miljö.
Restaurang VRÅ
I ena flygeln av hotellet Clarion Post ligger Vrå; med en fot på västkusten, och en i Japan i en pampig lokal med K-märkt originalinteriör från 20-talet. Menyn har något för alla men fokus ligger på mat från havet och växtvärlden. Råvarorna är nästan alltid lokala.