Veckans kroggäst
Marion Ringborg: "Det är lite nasty men jävligt gott alltså"
Veckans kroggäst är Marion Ringborg, kock och kokboksförfattare och kanske främst känd som en av två grundare till tokhyllade Stockholmskrogen Garba. På det egna Instagramkontot inspirerar hon med vackra matbilder, goda recept och alltid en veckans pasta. Nu planerar hon för nästa steg i karriären.
Hur ser ditt liv ut just nu?
Just nu är jag föräldraledig men det är svårt att inte göra något jobb när man älskar sitt arbete. Jag är med i en samtalspanel, gör någon mindre catering och så. Sedan är tanken att jag ska köra eget. Det är inte helt klart men skillnaden är att jag startar eget under mitt namn. Jag får se i vilken form om det blir en studio eller en faktisk krog.
Just nu är jag föräldraledig men det är svårt att inte göra något jobb när man älskar sitt arbete. Jag är med i en samtalspanel, gör någon mindre catering och så. Sedan är tanken att jag ska köra eget. Det är inte helt klart men skillnaden är att jag startar eget under mitt namn. Jag får se i vilken form om det blir en studio eller en faktisk krog.
Vad vill du äta när något ska firas?
Skaldjur.
Skaldjur.
Vilket är ditt starkaste matminne?
När jag åkte till London innan jag flyttade dit. Jag gjorde en praktik och åt på restauranger jag sett på Instagram och läst kokböcker från. Det blev en bekräftelse på min typ av matlagning, att nu vet jag vad jag sysslar med. Att det här är det jag älskar.
När jag åkte till London innan jag flyttade dit. Jag gjorde en praktik och åt på restauranger jag sett på Instagram och läst kokböcker från. Det blev en bekräftelse på min typ av matlagning, att nu vet jag vad jag sysslar med. Att det här är det jag älskar.
Vilken musik lyssnar du helst på när du lagar mat?
Mycket 60-tal. Nina Simone tycker jag om. Jag brukar gå in på henne på Spotify och trycka på “radio”.
Mycket 60-tal. Nina Simone tycker jag om. Jag brukar gå in på henne på Spotify och trycka på “radio”.
Vilket är ditt husvin?
Jag har precis fastnat för ett nytt nu. Sous-voile:at vitt vin, det smakar liksom som att det har legat på fat och fått en specifik väldigt god smak.
Jag har precis fastnat för ett nytt nu. Sous-voile:at vitt vin, det smakar liksom som att det har legat på fat och fått en specifik väldigt god smak.
Vilken maträtt är en odödlig klassiker för dig?
Biff och bea.
Biff och bea.
Favorit-Instagramkonto just nu?
Å det är en dessertperson som jag inte kommer ihåg namnet på... Men restaurang S:t John i London, jag blir alltid hungrig när jag går in där.
Å det är en dessertperson som jag inte kommer ihåg namnet på... Men restaurang S:t John i London, jag blir alltid hungrig när jag går in där.
Har du någon guilty pleasure-rätt?
Det måste vara blodpudding. Lite nasty men jävligt gott alltså.
Det måste vara blodpudding. Lite nasty men jävligt gott alltså.
Har du något stammisställe?
Babette tycker jag om och Café Facile är verkligen en favorit. Det är dom jag hänger mest på.
Babette tycker jag om och Café Facile är verkligen en favorit. Det är dom jag hänger mest på.
Vem är din största inspiration?
Skye Gyngell, en kvinna jag jobbat för i London som har en krog som heter Spring. Hon gör det enkla, fokus på bra råvaror men älskar också det estetiska, att det ska se väldigt fint ut.
Skye Gyngell, en kvinna jag jobbat för i London som har en krog som heter Spring. Hon gör det enkla, fokus på bra råvaror men älskar också det estetiska, att det ska se väldigt fint ut.
Vilken är din favoritstad när du vill upptäcka ny mat?
Paris.
Paris.
Vad snacksar du helst en fredagkväll hemma?
Alltså... Det är som att jag blivit 20 år äldre på typ tio dagar. Jag äter mörk choklad med havssalt och gillar att göra grönsaksgrejer, typ stavar och någon dippsås. Antingen en sån man köper eller så gör jag själv. Och så ostbågar och ost och chark.
Alltså... Det är som att jag blivit 20 år äldre på typ tio dagar. Jag äter mörk choklad med havssalt och gillar att göra grönsaksgrejer, typ stavar och någon dippsås. Antingen en sån man köper eller så gör jag själv. Och så ostbågar och ost och chark.
Marions 3 stammiskrogar i Stockholm:
Babette
"Krispig pizza och kallt rött vin. Finns det något bättre?"
Café Facile
"Gosig restaurang med franska klassiker."
Bistro Mirabelle
"Tar mig tillbaka till tiden i London. God enkel mat med grymma viner."