Krognytt

Nu öppnar Ateljé Gastrologik i grannlokalen

Publicerad 12 feb 2021 (ändrad 7 okt)
atelje gastrologik krognytt
I Speceriets lokaler öppnar nu Gastrologik nytt: Ateljé Gastrologik blir både en förlängning av restaurangen och en plats där stjärnkrögarna Jacob Holmström och Anton Bjuhr kan få skapa fritt.
Strax före jul kom beskedet att Gastrologiks bakficka Speceriet stänger igen efter åtta år. I dess ställe öppnar nu Ateljé Gastrologik – dels en förlängning av stjärnkrogen vägg-i-vägg, dels en plats där ägarna Jacob Holmström och Anton Bjuhr kan ta ut svängarna i sin matlagning.
Atelje gastrologik speceriet
Bokningen på Ateljé Gastrologik är öppen från måndag den 15 mars.
I lokalen, ombyggd sedan Speceriet-tiden, finns nu plats för upp till 20 personer. Gästerna ska i första hand kunna njuta av den hyllade menyn ”På producenternas villkor” i slutna sällskap, som en Gastrologiks egen chambre séparée, men i Ateljé kommer såväl skräddarsydda fester som speciella event anordnas.
– Många reser långt för att få ”Gastrologik-upplevelsen” som vi har skapat under många år, så där kan vi inte plötsligt göra något helt annat. I Ateljé däremot kan vi anordna roliga gästspel, popups, ”four hands”-kvällar och så vidare. Det är nästan det jag ser mest fram emot , säger Jacob Holmström.
En del som består trots ombyggnaden är köket – som bland annat nu kommer att användas för att kunna erbjuda catering.
– Plötsligt står vi här med två fullt utrustade kök. Tanken är att vi ska använda det för att leverera Sveriges bästa catering. Vi vill ta med den tvåstjärniga krogen hem till dig. Sedan kan det innebära olika saker för olika tillfällen och vi kommer alltid ha en dialog om vad som efterfrågas, säger Jacob Holmström.
Bokningen på Ateljé Gastrologik är öppen från måndag den 15 mars och därefter kan man boka minst två veckor fram i tiden. Öppettiderna anpassas efter gästerna men följer rådande restriktioner.
Ateljé Gastrologik
Artillerigatan 14
Stockholm
Ateljé Gastrologik
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in