Krognytt

Paradiso vid Mariatorget blir tyska bistron Liebling

Publicerad 30 okt 2020 (ändrad 7 okt)
restaurang liebling paradiso mariatorget
Just nu förvandlas den omtyckta restaurangen Paradisos matsal till Liebling, Mariatorgets alldeles egna schnitzelhak. Det är krögarna bakom Tjoget, Paradiso och Positano som sätter ny fart på den tyska trenden i krog-Stockholm.
I det som en gång var Sjögräs lokaler har gänget bakom Tjoget drivit Paradisos matsal i fem år, men nu får det fransk-internationella köket ge vika för korv, Wienerschnitzel och strudel. Den 16 december öppnar den tyska bistron Liebling. Paradisos färgglada bar kommer däremot ligga kvar med lika härliga drinkar och stämning som alltid.

Liebling – en tysk modern restaurang med deli och bar

Lokalerna utökas i och med Lieblings öppning och nu pågår en ombyggnation av hela matsalen. Längs högra långsidan tar en delidisk form som kommer att utgöra restaurangens butiksdel – med husets pickles, hemgjord surkål, korvar och annat för den som hellre äter tyskt på hemmaplan. Kanske till och med ett utbankat kalvinnanlår för hemmaschnitzelkocken.  
Du som väljer att stanna kvar för din måltid får uppleva en modern variant av Tyskland. 
– Tänk bort män med stora skägg och magar i den där lite mossiga ölhallen med mörka murriga färger. Här blir alltså ingen Tyroler-stämning. Liebling är kanske uppvuxen i München men drog sedan ett varv runt jorden och blev en modern tysk bistro, säger krögare Andreas Bergman till White Guide.
restaurang liebling mariatorget
Herzlich willkommen önskar Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Simon Åhnberg med team

Ljus lager, champagne och fest i Lieblings Ölbar

En trappa ner, i den nya ombyggda källaren med 50 sittplatser, kommer Lieblings Ölbar att ligga. Det här blir en plats för ljus lager, champagne och fest – och tar du trappan upp åt andra hållet kommer du upp i Paradisos bar; lika neongnistrande och romstinn som alltid.
Liebling
Timmermansgatan 24
Stockholm
Liebling
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in