Krognytt
Nikkei-konceptet AMA öppnar i Helsingborg
Den 14 februari öppnar nya restaurangkonceptet AMA – Nikkei restaurant & rooftop bar i Clarion Hotel Sea U i Helsingborg. AMA kommer att bestå av två delar; en restaurang utmed strandpromenaden på markplan och en takbar på hotellets översta våning med utsikt över havet.
Helsingborg först ut i Clarions nya nikkei-satsning AMA
Solnedgångarna över Helsingborg har fått en ny skådeplats. Den 14 februari 2021 (alla hjärtans dag alltså...) öppnar Clarion upp den första restaurangen i sitt nya koncept AMA – Nikkei restaurant & rooftop bar.
AMA består till en början av en restaurang på markplan och en takbar i hotellets översta våning. Till sommaren kommer restaurangen utökas ytterligare med en takterrass med 70 sittplatser.
– Maten är inspirerad av Nikkeiköket, det vill säga unika smakkombinationerna mellan japansk och peruansk mat. Vi kommer servera mellanrätter på färsk fisk och skaldjur med ingredienser som lime, majs och ajipeppar kombinerat med grillat kött och en stor variation av potatis, som är en prisad rätt i Peru. Vi kommer fokusera på hållbara och lokala råvaror, där hållbart fiske blir av största vikt, säger Rickard Olsson, kökschef på Clarion Sea U, i ett pressmeddelande.
Namnet AMA är fritt översatt japanska för "havskvinna" och syftar till den historiska fridykartraditionen där kvinnor dyker efter ostron och pärlor på havets botten.
Kungsgatan 1
Helsingborg